Μοίρες
Ηράκλειου Κρήτης
Δευτ.-Σαβ. 08:00- 21:00
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Η Βιοενέργεια για την BioEnergyCreta

Η βιοενέργεια είναι η ενέργεια που προέρχεται από τη βιομάζα. Tο ηλιακό φως και το CO2 δεσμεύονται από τα φυτά και η ενέργεια αποθηκεύεται στην οργανική ύλη που οικοδομούν. Αυτή η ενέργεια είναι εκμεταλλεύσιμη. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη ή επαναφύτεψη καθιστά αυτήν την ενέργεια ανανεώσιμη πηγή.

Οι ορισμένες  δυνητικές πηγές βιοενέργειας είναι:

  • Δασοκομία – κλαδιά & κορμοί δέντρων,
  • Γεωργία – φλούδες φρούτων και λαχανικών, πυρινάκι ελιάς, φρούτα & λαχανικά που δεν πουλήθηκαν / χρησιμοποιήθηκαν, λύματα ζώων
  • οργανικά απόβλητα οικιακής χρήσης – αποφάγια, τρόφιμα που δεν καταναλώθηκαν, κατακάθι καφέ

Οι εφαρμογές της βιομάζας είναι πολυάριθμες και πολυπληθείς:

  • βιοκαύσιμα,
  • βιοαέριο – φυσικό αέριο
  • χώνεμα – φυσικό λίπασμα

Τα αποτέλεσμα των εφαρμογών αυτών είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος & θερμότητας.

Η βιοενέργεια είναι ανταγωνιστική καθώς η βιομάζα είναι φθηνή σε αντιδιαστολή με τις ορυκτές ενεργειακές πηγές, είναι πάντοτε διαθέσιμη και έτοιμη για χρήση (για το σημερινό στόλο αυτοκινήτων τα βιοκαύσιμα συνιστούν τη μόνη εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων). Τέλος, η χρήση της βιοενέργειας μπορεί να πολλαπλασιαστεί χωρίς να προκαλέσει βλάβες στο περιβάλλον και χωρίς να περιορίσει την παραγωγή τροφίμων, ζωοτροφών και πρώτων υλών.

Η BioEnergyCreta αξιοποιεί κάθε υλικό από τα παραπάνω που έχετε διαθέσιμο στο σπίτι, το χωράφι ή/και την επιχείρηση σας και σας προσφέρει με τρόπο εύκολο και οικονομικό μέσα από μία εμπεριστατωμένη μελέτη το είδος της ενέργειας που μπορείτε να δεσμεύσετε. Ενέργεια που δεν είχατε μέχρι τώρα σκεφτεί ο,τι μπορείτε να λάβετε και να πλέον μπορείτε να παράξετε και να αξιοποιήσετε.